Wat een klimavontuur teweeg brengt!

Wat een klimavontuur teweeg brengt!

Geplaatst op door Thea Kooistra

Zoals ieder jaar komen wij als familie de eerste zaterdag van juni bij elkaar om bij te praten, wat te doen en de familiebanden weer wat te verstevigen.

Dit jaar gaan we met elkaar naar het Klimpark van de Jongens van Outdoor in Appelscha. Best spannend hoor. We moeten ons van te voren aanmelden en ik twijfel nog of ik wel mee ga doen, ik ben niet zo’n  held…. In de pretparken ben ik ook altijd diegene die vrijwillig op de tassen blijft passen. Maar goed ik ga het toch doen. Ik denk  “kom op Thea kom eens uit je comfort zone en doe eens gek, doe het gewoon!”.

Ongeveer de helft van onze familie, variërend van 2 tot 79 jaar doet deze dag actief mee.

En wat is het een groot succes. De jongeren zonder angst, de ouderen onder ons wat trillend en onzeker.

Ikzelf heb al pap in de benen na de eerste hindernis…..wat is dit pittig. Maar gaandeweg gaat het gelukkig beter. Dat komt ook door wat ik om me heen zie gebeuren. Neefjes en nichtjes die, omdat ze nog wat klein zijn elkaar gaan helpen omdat ze soms niet zo goed bij te touwen kunnen. Anderen die elkaar aanmoedigden en aanwijzingen geven omdat ze zien dat iemand het moeilijk heeft  en niet verder durft. Ook de toeschouwers leven volop mee en ondersteunen vanaf de grond waar ze kunnen. Er ontstaat een saamhorigheid die ikzelf nog niet eerder ervaren en gezien heb. Wat bijzonder!

Bij het tokkelen (vanaf 9 meter hoog) gaat het al net zo. “Ik durf dit écht niet, ik ben bang” is de uitspraak van een stoere jonge man van 25 jaar. Toch doet hij het, net als ons kleine nichtje van vier, “ik gean wol eerst!”………..vol vertrouwen! Ikzelf sta ook in dubio, maar ik doe het toch.

Na afloop zijn we allemaal trots op elkaar, velen gingen over grenzen heen. Prachtige prestaties zijn er neergezet, van jong tot oud.

Verbinding is het woord wat bij mij naar boven komt, het was voelbaar en zichtbaar. Dank aan de jongens van Outdoor!!

Andere blogs

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over onze behandelingen?

Bel 06 3811 4516.

Plan een afspraak

Laat ons weten op welke manier wij je kunnen helpen.Wil je de gratis nieuwsbrief ontvangen?

Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Sindryn.