Waar heeft het labyrint mij gebracht?

Waar heeft het labyrint mij gebracht?

Geplaatst op door Ida Dijkstra

Begin 2017 schrijf ik voor Sindryn een blog over het labyrint. Ik ben dan bezig met de opleiding tot labyrintwerker in Nijmegen. In die tijd loop ik vaak door een labyrint, teken zelf op papier en in het zand en zoek allerhande informatie. Er zijn plannen om vanuit Sindryn meer te gaan doen met het labyrint. Ik doe wel wat kleine dingetjes, voor het moment is dat goed. En zoals dat vaak gaat bij mij, komt er na een tijdje weer iets anders op mijn pad wat mijn aandacht vraagt en blijft het even bij plannen.

Deze week is het mooi weer en ondanks de frisse wind nodigt de zon uit om naar buiten te gaan. Thea heeft werk te doen in Appelscha en samen fietsen we daar naartoe. Zij gaat aan het werk en ik ga kijken hoe het labyrint bij OlmenEs er bij ligt. Ik word blij verrast: het is mooi onderhouden, er is in het midden een cirkel stenen toegevoegd (een écht centrum in het centrum) én de krokusje steken tussen de stenen en het mos hun kopjes op. Het is een feest om het labyrint weer te lopen. Ik heb het gevoel dat de route gewijzigd is…. Maar is dat wel zo? Of is mijn eigen route veranderd in de loop van dit jaar?

Ja, mijn route is veranderd, kan ik volmondig zeggen: ik heb gekozen om de baan die ik al jaren doe, met plezier te blijven doen. Me te ontwikkelen in de mogelijkheden die in het werk op mijn pad komen. Me niet meer af te vragen wat ik “later wil worden als ik groot ben”. Ik ben ondertussen al groot en het past niet bij me om vaak van werk te veranderen. En als er wél iets op mijn pad komt, of ik wil een ander pad inslaan, dan kan ik gebruik maken van die mogelijkheid. Dat inzicht heeft me een hoop rust gebracht. En ik ben er van overtuigd, dat het werken met het labyrint mij hierin op weg heeft geholpen.

En dan wordt het nu tijd om anderen mee te nemen het labyrint in. Wil jij ook ervaren wat dit mooie symbool voor jou kan betekenen? Wil jij onderzoeken welke weg jij wilt gaan in je relatie of baan? Heb je een levensvraag die je wilt onderzoeken? Ik loop graag een stukje met je mee op je pad.

Wanneer: Zondag 15 april om 9.30 – 11.00 uur.

Kun je deze dag niet, neem dan gerust contact op en dan kijken we naar een andere dag.

Kosten zijn € 7,50 per persoon

Aanmelden kan via het contactformulier

Andere blogs

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over onze behandelingen?

Bel 06 3811 4516.

Plan een afspraak

Laat ons weten op welke manier wij je kunnen helpen.