Voetreflexmassage voor mensen met dementie

Voetreflexmassage voor mensen met dementie

Geplaatst op door Thea Kooistra

Voetreflex massage voor mensen met dementie

Vandaag weer naar verschillende mensen toe die in het verpleeghuis verblijven. Altijd weer bijzonder om te doen en te zien wat het gebeurd. Bij een voetreflex behandeling stimuleer je het hele lichaam omdat er onder je voeten punten zitten die corresponderen met al je organen en lichaamsdelen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal stress punten te vinden die ik bij mensen met dementie extra masseer. Ik noem het masseren want een volledige behandeling duurt bij mensen met dementie vaak te lang, bij deze doelgroep is dat ongeveer 20 tot 30 minuten.

Vaak komen er emoties vrij, zo ook vanmorgen. Een mevrouw die altijd heel zorgzaam is geweest voor anderen, zichzelf altijd een beetje wegcijferde liet zich vanmorgen een beetje gaan.

Het is zo mooi om te zien dat men door de massage en de liefdevolle aandacht weer even dichtbij zichzelf komen. Ik bouw door de massages écht nog een band op met de mensen. Ook met de familie werkt dat vaak zo, ik doe altijd een verslag naar de familie en zorgafdeling. Ik vind het belangrijk dat men weet hoe de persoon reageert op de massage, want navertellen gaat helaas niet meer lukken.

Het geeft mij altijd een fijn gevoel dat ik met mijn massages nog een positieve bijdrage lever aan het welzijn van de mensen die opgenomen zijn op een zorgafdeling.

Andere blogs

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over onze behandelingen?

Bel 06 3811 4516.

Plan een afspraak

Laat ons weten op welke manier wij je kunnen helpen.