Samen werken aan een doel geeft energie!

Samen werken aan een doel geeft energie!

Geplaatst op door Thea Kooistra

Zaterdag 1 juli, de ochtend is regenachtig. Dat komt niet zo goed uit…. Het plan is om vanmiddag op de markt te staan die is georganiseerd voor een goed doel. Ik ga een labyrint leggen, waar ik mensen wil laten ervaren wat dit met je kan doen. En dat doe ik het liefst buiten. Maar als het allemaal regen is…. Een paraplu kan uitkomst bieden, maar krijg ik mensen in het natte gras zo gek om hun schoenen en sokken uit te trekken?  Ik maak me maar niet te druk: komt tijd, komt raad.

Rond 13 uur lopen we naar het Anker, hier vlak om de hoek. Er zijn al vanaf 11 uur mensen bezig om kramen op te zetten, vlaggetjes op te hangen en de muziek voor elkaar te maken. Er wordt een barbecue geïnstalleerd, de slager is er met lekkere worsten, er wordt kinderspeelgoed uitgestald, er zijn muffins gebakken, worden auto’s gewassen, er is een verloting.

En dat allemaal om een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar te krijgen voor een MS patiënte, die goede hoop op een behandeling in Mexico heeft. Ik ken haar niet persoonlijk, maar heb via verschillende bronnen van haar verhaal gehoord. En wat is er dan mooier om het verhaal van het labyrint met het hare te verbinden?

De Buienradar geeft aan dat de buien overgedreven zijn en dat ons mooi weer te wachten staat. We kijken nog wat onwennig en ongelovig naar de lucht. Maar het is en blijft droog. Ik leg een prachtig hartlabyrint in het gras, Thea klapt haar stoel uit om voetmassages te gaan geven. De hele middag loopt het lekker door, ik vertel mensen over het labyrint, ze doen de schoenen én sokken uit en lopen het pad waar je niet kunt verdwalen. Na afloop komen er mooie verhalen.

Ook Thea heeft een prachtige middag, ze krijgt mensen in de stoel die genieten van de rust die de massage geeft. Verhalen worden verteld, er wordt een gift gedaan in het potje voor het goede doel en we voelen ons verbonden met elkaar.

Niet alleen door de verhalen, niet alleen door het lopen van het labyrint, niet alleen door het samen eten van een lekkere hamburger, maar vooral door het gezamenlijke doel: zoveel mogelijk geld inzamelen om Jolanda te steunen in haar strijd tegen MS.

De acties gaan nog door, het uiteindelijke bedrag wat nodig is, is nog lang niet bereikt. Maar we hebben deze dag toch maar mooi 11.000 euro bij elkaar gekregen! Hartverwarmend!

Kijk voor meer informatie op www.jolandainmotion.nl  en als je kunt en wilt, kun je ook je bijdrage leveren, door geld te doneren of zelf een actie op touw te zetten.

Andere blogs

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over onze behandelingen?

Bel 06 3811 4516.

Plan een afspraak

Laat ons weten op welke manier wij je kunnen helpen.Wil je de gratis nieuwsbrief ontvangen?

Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Sindryn.