Het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar

Geplaatst op door Ida Dijkstra

Het jaar 2016 is ten einde. We hebben het jaar afgesloten met familie, vrienden,  eten, herinneringen en toekomstplannen. We kwamen tot de conclusie dat 2016 ons veel heeft gebracht: mooi werk in de praktijk, fijne vriendschappen, hard werken met mooie resultaten en heerlijk ontspannen op de goede momenten.

Labyrint

Al een aantal jaren fascineert het labyrint me. Het begon met een plankje wat ik bij een collega zag liggen: een vingerlabyrint. Na hier een workshop voor te hebben gevolgd, gebruiken we dit plankje (door sommigen een speculaasplank genoemd, haha) geregeld in de praktijk. En vaak met succes, door het gebruik kun je soms makkelijker bij je gevoel komen en hierdoor beter naar je situatie kijken.  Door zelf een aantal keren een labyrint te hebben gelopen, kwam steeds meer de wens om hier ook bij Sindryn iets mee te doen. Om me hier meer op voor te bereiden heb ik bij Selma Sevenhuijsen een training gevolgd. Selma heeft zich al meer dan 15 jaar verdiept in de geschiedenis en betekenis van het labyrint. En dat wil ik graag uitdragen!

Dus plannen maar: op 15 januari a.s. is de eerste labyrintloop van 2017 op het terrein van OlmenEs (Appelscha).

Het labyrint is een eeuwenoud patroon, bestaand uit een slingerend pad met onverwachte wendingen. Het pad leidt je naar het centrum van het labyrint, en daarmee naar je eigen centrum. Het verschil met een doolhof is, dat je in een doolhof kunt verdwalen, maar in het labyrint je weg vindt.

Het lopen van het labyrint is een metafoor voor het lopen van je levenspad. Net als in het echte leven, lijkt het er al lopend soms op, dat je al bij de bestemming bent. Toch kunnen er wendingen op je pad komen die je verder van je doel afleiden. Uiteindelijk gaat het om de reis die je maakt. Lopend in het labyrint kunnen er allerhande ideeën, gevoelens, gedachten op komen. Dit kan verhelderend en helend werken. Je hoeft niet altijd tijdens het lopen van het labyrint tot inzichten te komen. Het lopen kan ook achteraf gevoelens of gedachten bij je los maken.

Het bijzondere van het labyrint is, dat het al honderden jaren oud is en in allerlei culturen is gebruikt en wordt gebruikt. Het labyrint is van en voor alle mensen.

Wat brengt het nieuwe jaar ons op ons levenspad? Waar willen we staan  en waar willen we voor staan?

Aanmelden via het contactformulier op de site of via de mail. Kosten voor deelname zijn € 7.50, inclusief warm drankje

Tags: labyrint, verhaal

Andere blogs

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over onze behandelingen?

Bel 06 3811 4516.

Plan een afspraak

Laat ons weten op welke manier wij je kunnen helpen.