En wat als je van de gebaande paden gaat?

En wat als je van de gebaande paden gaat?

Geplaatst op door Thea Kooistra

Al een aantal jaren werk ik met plezier in Roden. Elke ochtend brengt de auto, met het prachtige logo van Sindryn, me veilig en wel van huis naar het werk. Een klein half uurtje doe ik erover, radio aan, muziekje erbij, een beetje nieuws van de dag luisteren. En soms de radio uit, dan overdenk ik mezelf, de komende dag en vraag de engelen om een beetje geduld met me te hebben en me te helpen.

Op een gegeven moment is het zulk mooi weer, dat ik bij thuiskomst de wens uitspreek om te gaan fietsen naar het werk. Maar… 23 kilometer enkele reis vind ik dan toch net te ver op mijn “gewone” fiets. Ook Thea is enthousiast en we gaan samen op zoek naar een paar elektrische fietsen. Nieuw is duur; zouden we het wel wat vinden? Is het dat vele geld waard…  allemaal overwegingen die ter tafel komen. Uiteindelijk vinden we via Marktplaats én een schoonzus die aan een nieuwe fiets toe is, 2 mooie fietsen.

En dan begint het! Vorig jaar heb ik eens een fiets met ondersteuning geleend van een vriendin, om uit te proberen. Het fietste perfect, maar ik maakte de fout om langs het gebaande pad te gaan: de route die ik ook altijd met de auto rijd. Ik vond er helemaal niks aan!

Nu ben ik beter voorbereid, ik heb een andere route in gedachten en ook al is het iets langer dan de autoroute, het is een genot! Ik rijd met een gangetje van rond de 23, 24, 25 kilometer per uur door de natuur, zie de aardappelen groeien, het mais groot worden en hoor de vogeltjes zingen. Elke keer groet ik de schapen in de wei, zie zo nu een ree voor me oversteken en ontwijk de slakken op het fietspad. Elke dag is de lucht anders, de wolkenluchten maken me blij. Wat een andere wereld, zo met de wind op mijn huid. Heerlijk!

En dan nog een bijkomend voordeel. Hoewel ik twee keer per dag een uur of net iets langer op de fiets zit, de wekker écht wel wat vroeger gezet moet worden, kom ik elke keer als ik gefietst heb met een leeghoofd en fit thuis. Geen hoofdpijn na het eten, lekkerder slapen en genoeg beweging en frisse lucht. En al is het dan niet “echt” fietsen…. De benen gaan rond en het is altijd beter én lekkerder dan met de kont in de auto zitten.

En ja… vandaag regende het heel hard. Dan zit ik toch wel in de auto. Er zijn grenzen.

Andere blogs

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over onze behandelingen?

Bel 06 3811 4516.

Plan een afspraak

Laat ons weten op welke manier wij je kunnen helpen.Wil je de gratis nieuwsbrief ontvangen?

Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Sindryn.