Delen van kennis is de volgende stap

Delen van kennis is de volgende stap

Geplaatst op door Thea Kooistra

Ik ben al sinds jaren bezig met voetreflexmassage bij mensen met dementie. De eerste keren is het spannend, want hoe het gaat werken is niet bekend. Al snel blijkt dat het prachtige resultaten oplevert. De mensen die ik behandel reageren bijna allemaal positief. Men vindt een stuk ontspanning, want mensen met dementie ervaren veel stress. Die stress slaat zich op in hun lijf. De een reageert hier met boosheid,  de ander met onrust, verdriet of angst . Door de voetreflexmassage kunnen ze vaak even alles los laten. Dat heeft vele positieve effecten op hun welzijn, zowel geestelijk als lichamelijk. Ze hoeven bij mij even helemaal niks, ze mogen ontvangen. Mijn jarenlange ervaring in het omgaan met mensen met dementie is daarin erg belangrijk. Tegenwoordig geef ik regelmatig lezingen over voetreflexmassage bij mensen met dementie in Alzheimercafé’s maar ook in verpleeg- en verzorgingshuizen en bij verenigingen. Overal waar ik kom is men verbaasd en krijg ik veel positieve reactie en veel vragen waarom dit niet bekend is. Tja... ik denk dat ik één van de weinigen ben die dit doet en ik heb het ook zelf verder ontwikkeld. Nu heb ik al vaker eens met de gedachte rondgelopen om mijn kennis te gaan delen en een collega te gaan zoeken die mij kan helpen omdat ik de vele aanvragen eigenlijk niet aankan.

Op een dag krijg ik de vraag van een enthousiaste medewerker in een verpleeghuis of zij dit ook kan leren. Ik zie dat best wel zitten, want ze heeft alles in huis om het te kunnen. Alleen de juiste opleiding of cursus ontbreekt en die kan ik na zoeken op het internet ook niet vinden.
“Thea waarom ga jij dit zelf niet doen, jij heb de kennis en ervaring.” Deze opmerking trekt me over de streep!
Ik ga de stoute schoenen aantrekken en ga mijn kennis verspreiden door middel van het geven van een cursus  “voetreflexmassage bij mensen met dementie” ( kijk voor meer informatie bij trainingen). De voorbereidingen zijn daarvoor al in volle gang en ik ben nu op het punt aangekomen om het wereldkundig te maken.

Spannend hoor, maar ik ben er klaar voor en heb er reuze veel zin in.

Laat 2018 maar komen!

Andere blogs

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over onze behandelingen?

Bel 06 3811 4516.

Plan een afspraak

Laat ons weten op welke manier wij je kunnen helpen.Wil je de gratis nieuwsbrief ontvangen?

Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Sindryn.