De mini bieb

De mini bieb

Geplaatst op door Thea Kooistra

Sinds maart hebben wij een mini bieb bij de weg staan. Het leek mij eerst maar wat raar maar goed Ida had het er al een paar jaar over en kreeg een mooi vrolijk boekenkastje van een vriendin op haar verjaardag. Zo was er ineens onze mini bieb. Ja, ik zeg onze: inmiddels ben ik helemaal “om”.

Regelmatig zien we mensen kijken, lezen even wat er op staat en  gaan dan het deurtje openen en even rondkijken. Vaak zien we dat er wat uitgehaald is en dan zijn we blij. Want dat is nu net de bedoeling, je mag er uithalen, om te lenen of te houden én natuurlijk iets er in zetten.

Zo raakten we in gesprek met een  mijnheer, die achteraf bleek één straat verderop te wonen, die hier ieder dag langs loopt. Hij zag dat het kastje wel wat aanvulling kon gebruiken en kwam met een doos vol boeken. Geweldig.

Vorige week liepen er twee dames lang met een hond. De ene vroeg of we ook Engels talige boeken hadden.. en ja hoor die stonden er én we hadden nog wat in huis staan. Haar zus bleek over te zijn uit Nieuw Zeeland en haar vriend leest alleen maar Engels. Weer iemand blij gemaakt en een leuk gesprek gehad over Nieuw Zeeland, hoe lang ze daar al woonde enzovoort.

Regelmatig staan er kleine kinderen bij te kijken “wat is dat oma” hoor je dan. Oma leest eens en vertelt dan wat je er een boek mag uithalen om te lezen. “Zomaar?”, “Ja zomaar” zegt oma. “wat leuk”. Tja… dan is het boekenkasje toch mooi… kinderen leren zo dat je niet alles met geld hoeft te betalen. Het blijft geven en nemen, zo ook in ons boekenkastje.

Gisteren hadden we een paar Friese groot letter boeken, die kregen al snel een goed bestemming in het verpleeghuis.

Het blijft geven en nemen in ons boekenkastje. Zo gaat het ook in het leven: het is geven en nemen verbindingen zoeken. Maak eens een praatje met mensen op straat, er ontstaan vaak prachtige gesprekken. Het kost allemaal niets en het geeft kleur aan je dag. Er is veel eenzaamheid, ook in ons  dorp.

Met ons boekenkastje hopen we een klein steentje bij te dragen aan verbinding tussen mensen.

Kom rustig eens kijken, een mooi boek halen of brengen, maakt niet uit.

Andere blogs

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over onze behandelingen?

Bel 06 3811 4516.

Plan een afspraak

Laat ons weten op welke manier wij je kunnen helpen.